ALBLASSERDAM – Leden van Watersportvereniging d’Alblasserwaerdt hebben zaterdag 5 maart een vaartocht gemaakt met de fluister-salonboot de Halve Maen van Biesboschcentrum Dordrecht. De boot vaart op zonne-energie. De tocht werd door het bestuur van WSVd’A  georganiseerd, omdat de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie door steeds minder leden werd bezocht. De bijeenkomst op de boot bleek een succes. Maarliefst 85 leden voeren mee.

Om 13.45 uur vertrok de Halve Maen via het Moldiep naar het Wantij, vervolgens voor Dordrecht langs, op de Kil gedraaid en terug over de Beneden Merwede via de Helsluis en Helsloot naar het Biesbosch Centrum Dordrecht. Om 17.30 uur werd weer aangemeerd. Alle deelnemers waren zeer tevreden, zoals op de foto’s is te zien. Deze vaartocht bleek een prima alternatief voor de Nieuwjaars Receptie van de watersporters, die alweer plan maken voor het komende vaarseizoen.