ALBLASSERDAM – Zaterdag 12 maart begint de verkoop van de veertien vierlaagse herenhuizen van het project Havenmeesters, langs de rivier de Noord. Onlangs is het project van Klunder Architecten uit Rotterdam opgeleverd. Het ontwerp maakt deel uit van herontwikkelingslocatie Alblasserwerf en is gelegen op het terrein van de voormalige Verolme Scheepswerf.

Het project De Havenmeesters bestaat in totaal uit 34 eengezinswoningen in verschillende uitvoeringen, waarvan het ontwerp is gemaakt door Klunder Architecten in Rotterdam. De Havenmeesters maakt deel uit van herontwikkelingslocatie Alblasserwerf en is gelegen op het terrein van de voormalige Verolme Scheepswerf. Binnen Alblasserwerf zijn reeds meerdere projecten van AM gerealiseerd, zoals De Hellingen, Rietgorspad en De Straten. Alblasserwerf ligt ten zuiden en nabij het oude centrum van Alblasserdam aan de rivier De Noord. In Alblasserwerf wordt veel aandacht besteed aan het oorspronkelijk karakter van het gebied, waarbij oude kades zijn hersteld en scheepshellingen behouden zijn gebleven. Alblasserwerf is een ontwikkeling van Alblasserwerf C.V., een samenwerking tussen AM en Volker Wessels Vastgoed. De Havenmeesters wordt ontwikkeld door AM. De bouw is in handen van BAM Woningbouw.

Kortingen
De herenhuizen hebben een vloeroppervlak van 167 m2. De prijzen van de woningen variëren van € 349.500,- tot € 399.500,- v.o.n. Op deze verkoopprijzen is zowel een koopsubsidie in het kader van de Stimuleringsregeling Woningbouw als een subsidie van Alblasserwerf CV in mindering gebracht, waardoor een totaal aan korting op de verkoopprijs van € 23.000,- tot € 30.000,- per woning is verstrekt.

De start verkoop van de woningen uit fase drie vindt plaats op zaterdag 12 maart van 12.00 – 14.00 uur vanuit het nabij gelegen appartementencomplex De Hellingen, Kraanbaan 134 in Alblasserdam. De verkoop van de woningen verloopt via de makelaars Veldhoen en Romeijn Nieuwbouwmakelaars, Waltmann & Co. Makelaars en Hofstede Makelaardij.

Op 2 december 2010 ging de eerste paal van het project de 'Havenmeesters' de grond in.