ALBLASSERDAM – In de grote zaal van Landvast in Alblasserdam, wordt vrijdagavond 11 maart de honderdste editie van ‘Jazz… in Alblasserdam gehouden. Maandag 6 april 1987 werd in het kleine kroegje van Blieck’s Point op de Dam het fundament gelegd van deze unieke Alblasserdamse traditie. Grondlegger en onverwoestbare organisator Bert de Haan hield dit muzikale fenomeen al deze jaren in leven. En nog steeds is het feest springlevend.

Met presentatie van de bekende Joep Peeters bekronen Frank Roberscheuten, Robert Veen en Antoine Trommelen op saxofoon en klarinet, Steve Yocum trombone, Harry Kanters piano,  Bart Goosen bas en Onno de Bruijn drums deze bijzondere mijlpaal. Het orkest is daarmee speciaal samengesteld uit muzikanten die in die afgelopen 99 concerten een belangrijke rol speelden. Allen zijn ook nauw betrokken bij de jaarlijkse organisatie van het “Oude stijl Jazzfestival in Breda”.

In navolging van de traditie van New Orleans zal ook de honderdste versie uit twee delen bestaan. Het eerste deel is het luistergedeelte. Boogie Woogie komt aan bod en natuurlijk een boeiende mix  van muziek Ouwe Stijl. Maar ook een gevoelig nummer als ‘HeTouched me’.

Het tweede deel is contrastrijk als het leven op de plantages. De ernst van de onderdrukking wordt afgewisseld met de hoop op vrijheid. In dat geval gaan de stoelen aan de kant en wordt er gelopen, gedanst en gezongen. En dat is dan het andere motto dat bij deze muziek hoort:”Let The Good Times Roll”.  De zaal in Landvast gaat vrijdagavond 11 maart open om 19.45. Aanvang 20.30. Toegang 12,50 euro.

Deel dit bericht via...