ALBLASSERDAM – Een 27-jarige man uit ’s-Hertogenbosch en een 34-jarige man uit Tilburg zijn deze week voor de rechtbank van Dordrecht veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur. De twee werden zondagavond 19 september 2010 aangehouden op verdenking van koperdiefstal vanaf een terrein aan de Staalindustrieweg in Alblasserdam. De Brabanders verklaarden voor de rechtbank dat ze de diefstal uit geldnood hadden gepleegd en dat ze zich eigenlijk gedwongen voelden. De rechter vond dit geen excuus.

Op de bewuste zondagavond belde een alerte getuige de politie toen hij op de Staalindustrieweg in Alblasserdam inzittenden van een auto grote voorwerpen zag sjouwen. De man vertrouwde het niet, belde direct de politie en gaf het kenteken door. Diverse politie-eenheden stelden een onderzoek in en constateerden een gat in een hekwerk, troffen braaksporen aan en twee haspels met koperkabels achter de bosjes.

Andere agenten zochten de omgeving af en zagen het verdachte voertuig met het doorgegeven kenteken op de rijksweg A15 richting Breda rijden. Op de Tol bij Werkendam werd het voertuig aan de kant gezet en de inzittenden aangehouden. In de kofferbak werden haspels met elektriciteitskabels aangetroffen en in beslaggenomen. Ook het voertuig van de mannen werd voor onderzoek meegenomen.