ALBLASSERDAM – Mede dankzij Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam is de landelijke glazenactie van Heineken een groot succes. Van de ruim 700 deelnemende horecagelegenheden staat Landvast momenteel op de tiende plaats van gelegenheden waar de meeste glazen zijn afgehaald. Vanaf eind januari tot begin maart werden door mensen uit Alblasserdam en omgeving meer dan vierduizend Ellipse tapglazen opgehaald.

Bas Lagendijk, horecamanager bij Landvast is blij met de plaats in de top tien: “Eigenlijk had ik, totdat het lijstje bekend werd gemaakt, niet over een plaats in een top10-lijst nagedacht. Je kunt niet heel veel met een tiende plaats, maar leuk is het natuurlijk wel.” Dat een relatief klein dorp als Alblasserdam in de landelijke top is beland, heeft volgens Lagendijk te maken met onder andere de gunstige locatie van het centrum en het aantal afhaalmogelijkheden.

De actie is onderdeel van de landelijke Ellipse actie van het biermerk Heineken. Na aankoop van een krat bier bij een willekeurige winkel, kan met de kassabon vier glazen worden afgehaald. De actie loopt tot eind maart. In het totaal worden één miljoen glazen verspreid.