ALBLASSERDAM – 20.000 huishoudens in Alblasserdam, Kinderdijk, Nieuw-Lekkerland, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Oud-Alblas hebben dinsdagmiddag 1 maart bijna een uur zonder stroom gezeten. De stroomstoring ontstond 14.20 uur in een 50kv-station in Alblasserdam. Volgens een woordvoerder van stroombedrijf Stedin was de B-rails uitgevallen. “In het station zit een A –en B-rails. B, was uitgevallen, waardoor een fors aantal huishoudens zonder stroom zat.”

Om 15.13 uur werd de stroom doorgeschakeld en hadden alle huishoudens in de Alblasserwaard weer stroom. Het station in Alblasserdam wordt gerepareerd. Door de storing moesten diverse winkels de deuren sluiten omdat afrekenen niet mogelijk was. Ook de alarminstallaties werkten niet meer.

Cultureel Centrum Landvast aan de Haven moest vanwege de storing bezoekers uit twee volle bioscoopzalen naar huis sturen.

Bij een flat aan het Wilgenplein moest de Alblasserdamse brandweer er aan te pas komen om mensen die in een lift zaten opgesloten te bevrijden. Foto: Michael den Burger.