ALBLASSERDAM – Het skatepark bij de Vondellaan in Alblasserdam wordt binnenkort opgeknapt en uitgebreid. Het is de bedoeling dat er zes nieuwe toestellen worden geplaatst en dat de vier al bestaande objecten, waaronder de halfpipe, worden opgeknapt. De Jeugdgemeenteraad van Alblasserdam organiseert een speciale keuzedag, waarop skaters de objecten kunnen testen.

Aan de hand van de testresultaten wordt vastgesteld welke skate-obstakels er in welke volgorde worden geplaatst. Deze  ‘Decision Day’ vindt plaats op zaterdag 12 maart om 13.00 uur. Iedere skater en andere belangstellende is die dag van harte welkom op het skatepark.

Het project werd gestart naar aanleiding van skater Timo, die 300 handtekeningen in zijn buurt had verzameld, omdat het park in huidige toestand te karig zou zijn. Deze werden overhandigd aan de JGR, waarna een plan werd gemaakt. Behalve de skateonderdelen worden ook de voetbal -en basketbalfaciliteiten gerenoveerd en uitgebreid. Het opgeknapte skatepark wordt later dit jaar officieel heropend.

De veranderingen worden betaald uit de pot van het renovatieproject Vondellaan. Exacte prijzen van het opknappen en uitbreiden zijn niet bekend.