OUD-ALBLAS – Een 49-jarige man uit Oud-Alblas heeft op dinsdagavond 22 februari omstreeks 22.15 uur twee verdachte personen buiten de deur weten te houden. Nadat er werd aangebeld zag de man een getint persoon met een capuchon over zijn hoofd voor de deur staan. De bewoner opende de deur op een kier omdat hij het niet vertrouwde.

De verdachte met capuchon vertelde in gebrekkig Nederlands een vaag verhaal waarna plotseling een tweede verdachte voor de deur verscheen. De twee probeerden daarna met geweld binnen te komen. De bewoner kon hen nog net de toegang ontzeggen door met uiterste krachtsinspanning de deur dicht te duwen. De bewoner deed aangifte van de zaak. De politie heeft buurtonderzoek gedaan om te informeren of buurtbewoners verdachte situaties hebben waargenomen. Mensen die vergelijkbare situaties meemaken worden verzocht signalementen en kentekens te noteren en dit direct te melden bij de politie op 112.