ALBLASSERDAM – Vier jongeren geven zaterdag 27 februari in sporthal Blokweer in Alblasserdam van 12.00 tot 15.30 uur een workshop Pop&Lock voor kinderen van tien tot achttien jaar. Popping is een dansstijl afkomstig van Fresno, Californië. Het is gebaseerd op het spannen en ontspannen van het lichaam op de ritme van muziek. De stijl wordt veel gecombineerd met break –en streetdance. Deelname aan de workshop kost vijftig eurocent.

De workshop wordt gegeven door de Alblasserdammers Davey (21) en Harun (18) en door Faysal(17) uit Papendrecht en Nicky(17) uit Dordt. De vier kwamen elkaar tegen op feesten en herkenden elkaars dansstijl. Die herkenning was reden genoeg om de handen ineen te slaan en gezamenlijk professionele ‘poppers’ te worden. Inmiddels is dat gelukt. Zaterdag 27 februari geven de vrienden een workshop om anderen ook kennis te laten maken met de dans.

Op het geluid van de tv…
“Eigenlijk kan het op elke muzieksoort. Zelfs op geluiden van de tv kun je bewegen,” vertelt Davey over zijn danskunsten. “Ik heb het me aangeleerd door heel vaak naar filmpjes op Youtube te kijken en dat na te doen. Vaak dacht ik: hoe doen ze dat nu weer? Maar dat heb ik nu ook als ik mijn eigen filmpjes nakijk. Je leert het vooral door te doen.”

Harun (links) en Davey laten zien hoe je moet "pop&locken".

 

Effectief
Volgens Harun is het niet zo heel effectief om alleen via Youtube alles te leren. “Wij hebben ervaren dat het heel moeilijk is om dingen uit films na te doen. Het is veel beter om het live aan te leren bij mensen. Daarom gaan we zaterdag de 27e jongeren lesgeven. We willen hen die middag in ieder geval ‘de wave’ aanleren. Hopelijk komen er veel mensen.”

Belangstellenden voor de workshop kunnen zich opgeven bij Steven Emanuel van het Jongeren Informatie Punt in Alblasserdam. Hij is bereikbaar via 078-6931113 of via info@jipalblasserdam.com.