ALBLASSERDAM – Maikel van Sijll uit Alblasserdam is onlangs een eigen massagebedrijf gestart. Met een tafel, handdoeken en massageolie komt de ondernemer bij mensen aan huis. “Ik ga zelf naar de klanten toe om een massage te geven. Door tijdig te masseren, zijn ergere klachten te voorkomen,” aldus Van Sijll.

Maikel deed tot vorig jaar de sport –en bewegenopleiding. Daar leerde hij professioneel masseren. “Vanaf het begin had ik al interesse in masseren. Om meer over het menselijk lichaam te weten te komen, koos ik als hoofdvak ‘anatomie’. Op die manier leerde ik waar ik mee bezig was.” Nadat hij zijn opleiding had afgerond, begon hij met plannen voor een eigen massagebedrijf. “Van september tot december was ik bezig met de voorbereidingen. In januari heb ik me laten registreren bij de Kamer van Koophandel en ben nu parttime aan het werk als masseur.”

Rugpijn
Van Sijll is op het gebied van massages van veel markten thuis. Zo geeft hij onder meer schouder/nekmassages, rugmassages en sportmassages. De Alblasserdammer legt uit: “Ik masseer om mensen te ontspannen, van hun klachten af te helpen en beter te laten presteren met sport. Als mensen bijvoorbeeld rugpijn hebben en ze zitten vast dan kunnen ze mij bellen en kom ik langs om te masseren. Dit voorkomt dat het erger wordt. Een rugmassage kost bij mij 25 euro, inclusief alles. Een betaalbare prijs voor goede kwaliteit dus.”

Bedrijfsmassage
Behalve de drie eerder genoemde categorieën, geeft Van Sijll ook bedrijfsmassages. “Door het bovenste deel van werknemers lekker los te masseren, kunnen ze weer uitgerust aan het werk. Dat bevordert zeker de productiviteit bij een bedrijf.” Een afspraak maken met Van Sijll Massages kan via de site www.vansijllmassages.nl of door te bellen met het telefoonnummer 0624690237.