REGIO – De Politie Zuid-Holland-Zuid beschikt al enige tijd over een twitter-account waarop persberichten en sms-alertberichten te lezen zijn. Sinds deze week zijn ook een aantal wijkagenten en politieagenten uit de surveillancedienst actief geworden op Twitter. Voor de Alblasserwaard is surveillant Henk-Jan Huizinga actief. Via het relatief nieuwe medium worden mensen geïnformeerd over veiligheidsaspecten op wijkniveau en op regioniveau.

De stap om te gaan twitteren ligt ten grondslag aan het feit dat de politie veel waarde hecht aan persoonlijke contacten met burgers om te weten te komen wat er in de straat, wijk of bijvoorbeeld school speelt, zodat daarop ingespeeld kan worden. Om de drempel te verlagen en te laten zien waar de politie mee bezig is, is het korps gestart met twitteraccounts voor wijkagenten en agenten in de surveillancedienst. Twitter kan zo een bijdrage leveren aan de interactie tussen burger en politie. Henk-Jan Huizinga, district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden is te volgen via @PZHZHuizinga

Het algemene korpsaccount van de Politie Zuid-Holland-Zuid is @Politie_zhz.
De politie wil benadrukken dat burgers zich er van bewust moeten zijn dat tweets openbaar zijn. Als het gaat om vertrouwelijke informatie adviseert de politie burgers telefonisch contact te zoeken via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

De wijkagenten elders in de regio die zijn gaan twitteren zijn:
• Nathalie Boogaerdt, wijkagent ‘s-Gravendeel: @PZHZBoogaerdt
• Pieter van de Velde, wijkagent Beneden Hardinxveld-Giessendam West: @PZHZVandeVelde
• Robert Koeman, wijkagent Sliedrecht Centrum: @PZHZKoeman
• Ed van Katwijk, wijkagent Oud-Krispijn Zuid en Driehoek: @PZHZVanKatwijk

Vanuit de Surveillancedienst is per district één agent op Twitter te vinden. Één hiervan is Huizinga, de andere surveillanten zijn:
• Dirk-Jan Grootenboer, district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard: @PZHZGrootenboer
• Rob Vroegh, district Hoeksche Waard: @PZHZVroegh

Deel dit bericht via...