ALBLASSERDAM – Als het aan meerderheid van de bezoekers van deze website ligt, blijft de Makado- papegaai Ara gewoon staan waar hij nu staat. Dat blijkt uit een stelling over de vogel, die net iets langer dan een week op deze site stond. Maar liefst 1.090 unieke stemmen werden op de poll uitgebracht. 924 stemmers vinden dat Ara niet uit het Makado mag worden gezet. 166 mensen (15 procent) zien Ara liever uit het centrum vertrekken.

Aanleiding voor de stelling was het feit dat de kleurrijke papegaai Ara, voor de winkel van juwelier Smit in het Makado in Alblasserdam, waarschijnlijk binnenkort het veld moet ruimen, vanwege aangescherpte regels. Op het eerste artikel daarover werd tot nu toe 160 keer gereageerd. Beide getallen zijn een record voor deze site.

ING Vastgoed, eigenaar van het Makado kan de komende week nog geen uitspraak doen over kwestie. “Degene die hierover gaat, is op dit moment op vakantie. We kunnen pas meer informatie geven, als hij terug is,” aldus een woordvoerster van het bedrijf.

Misbruik
Per computer kon slechts éénmaal worden gestemd. Het is de redactie bekend dat een aantal mensen gezamenlijk gebruik maakt van een pc. Hierdoor had niet iedereen ‘stemrecht’. De maatregel was echter nodig, omdat diverse keren vanaf één computeradres tientallen stemmen werden uitgebracht.