ALBLASSERDAM – Er liggen weer veel klarinetten en andere instrumenten klaar bij Muziekvereniging ‘Excelsior’ uit Alblasserdam. Op maandagavond 21 februari houdt de vereniging een informatieavond in de kleine zaal van de Elthetokerk aan de Blokweerweg 22 van 18.30 tot 19.15 uur. U bent hier van harte welkom voor informatie en inschrijving.

Op die tijd oefent ook de Beginnersband voor haar nieuwe optredens en het is erg leuk om naar de meest jeugdige en enthousiaste muzikanten van Excelsior te komen luisteren.

Men kan kennismaken met de instrumenten die in een Harmonie gebruikt worden. U kunt ze bovendien ter plekke uitproberen. Instrumenten in een Harmonieorkest zijn de ‘houten’ blaasinstrumenten, zoals bijvoorbeeld een fagot, klarinet en hobo en de ‘koper’instrumenten, zoals  Bes-Bas, hoorn, bariton, euphonium, trombone, trompet en nog veel meer.

De bestuursleden staan op deze inschrijfavond voor u klaar om alle noodzakelijke informatie te kunnen geven. Dat kan trouwens op elke maandagavond, de repetitieavond voor de Harmonie en de Beginnersband of via hun website http://www.excelsioralblasserdam.nl/ U bent van harte welkom om lid te worden van deze gezellige vereniging.

De muziekvereniging stelt de instrumenten en de bladmuziek ter beschikking aan de leden. De eerste 5 lessen worden gegeven tegen een gereduceerd tarief van slechts €15,-. Zo maakt Excelsior het maken van muziek laagdrempelig en dus voor iedereen toegankelijk. Na de 5 lessen kan worden bepaald of er verder wordt gegaan met de muzieklessen.

Muziekvereniging “Excelsior” werkt met een “nieuwe” manier van muzieklessen. Deze geeft sneller resultaat en de muzikanten ervaren meer plezier bij het studeren. De methode is gebaseerd op een Amerikaanse methodiek, waarbij naast het “normale” studeren veel aandacht wordt besteed aan het gezamenlijk oefenen en vanaf het eerste begin samenspelen. Bij het samen spelen is het gezellig, je stimuleert elkaar en er wordt al in een vroeg stadium stukjes gespeeld. Docenten met conservatorium opleiding geven de lessen en leiden de leerlingen op voor het muziekdiploma A, B, C en D. De lessen worden gegeven op de woensdagmiddag en –avond. De tijden zijn in overleg vast te stellen.
Samen muziek maken is natuurlijk heel erg leuk en muziekvereniging ”Excelsior” is een bloeiende vereniging met veel jongeren. Maar ook ouderen worden nadrukkelijk uitgenodigd om te komen kijken. Na enige tijd oefenen is het reeds mogelijk eenvoudige melodieën te spelen. Van de jeugdige muzikanten wordt verwacht dat men in het opstaporkestje ervaring opdoet om later mee te spelen in de Beginnersband. Hierin spelen zo’n 30 voornamelijk jongere beginners. Maar ook hier geldt dat er altijd ouderen van diverse leeftijden op hun eigen niveau meespelen. Het hoofddoel is natuurlijk het meespelen in de Harmonie. De Muziekvereniging hoopt weer op een grote belangstelling.