ALBLASSERDAM – Eén op de zes kinderen in de regio Zuid-Holland Zuid heeft een echtscheiding meegemaakt. Een echtscheiding gaat vaak gepaard met heftige emoties, praktische zaken als bijvoorbeeld verhuizen en financiële consequenties. Veel ouders en kinderen kunnen moeilijk wennen aan de situatie die ontstaat na de scheiding. Om kinderen te helpen de scheiding van hun ouders beter te begrijpen, organiseert de GGD samen met FlexusJeugdplein, Rivas en Maatschappelijk Welzijn in deze regio KIES (Kinderen In Echtscheiding Situaties).

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor dit gratis programma. Deelname aan KIES is bedoeld voor kinderen van 8 tot 16 jaar. Het maakt niet uit of ouders lang of kort geleden gescheiden zijn, iedereen kan mee doen. Het is ook mogelijk dat kinderen samen met hun broertje(s)/zusje(s) deelnemen. De kinderen (maximaal tien) komen elke week een uur bij elkaar. KIES duurt acht weken. Voor ouders zijn er twee bijeenkomsten: een informatiebijeenkomst en een evaluatiebijeenkomst. Locatie en tijd van de bijeenkomst wordt in overleg met de deelnemers bepaald.  U kunt zich aanmelden op www.voorkomeendipzhz.nl, door te bellen naar 078 7703396 of te mailen naar adorst@ggdzhz.nl.