ALBLASSERDAM – Het meisje dat woensdagochtend 9 februari op het parkeerterrein bij het SHELL-tankstation langs de A15 bij Alblasserdam werd geboren, heeft de toepasselijke naam Chellany gekregen. Dat heeft een woordvoerster van de politie Zuid-Holland-Zuid vanmiddag bevestigd tegenover deze site, naar aanleiding van enkele berichten op Twitter. Rond 08.00 uur was de 26-jarige moeder uit Dordrecht met haar ouders op weg naar het ziekenhuis, toen de bevalling eerder dan verwacht begon. Via de vluchtstrook werd zo snel mogelijk naar het dichtstbijzijnde parkeerterrein gereden.

Twee agenten, personeel van de ambulance en een arts van de traumahelikopter assisteerden bij de geboorte. Moeder en kind zijn vervolgens naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam gebracht. Beiden maken het volgens de politie goed.