MIDDELBURG – Een 40-jarige Alblasserdammer is maandag 7 februari voor de rechtbank van Middelburg veroordeeld tot een taakstraf van 160 uur en een rijontzegging van een jaar, waarvan tien maanden voorwaardelijk. De straf komt ongeveer overeen met wat de officier van justitie enkele weken geleden had geëist. De man veroorzaakte vorig jaar door onoplettendheid een ernstig ongeval op een autoweg in Zeeland.

De Alblasserdammer reed op 16 april 2010 over de Tractaatweg bij Sluiskil (Zeeland) en moest naar het kassengebied. Doordat hij niet goed bekend was met de route, miste hij de afslag en wilde omdraaien. Hoewel het niet is toegestaan om op een autoweg te keren, besloot de man dit toch te doen. Hij zag hierbij een achteropkomende automobilist over het hoofd, waarna een aanrijding volgde. De vrouw liep een verzwikking van de wervelkolom op en durft sinds die dag geen auto meer te rijden. Het is nog niet bekend of de officier van justitie dan wel de veroordeelde in hoger beroep gaat. Foto: Hvzeeland.nl.