ALBLASSERDAM – Stichting Samenwerking tot Nut van ´t Algemeen is afgelopen week een nieuw sponsorcontract voor de komende drie jaar met de Alblasserdamse IJsclub aangegaan. Dit gebeurde drie jaar geleden ook. Van het sponsorbedrag organiseert de club onder meer de jaarlijkse Kinder Skeeler Prestatietocht voor de Alblasserdamse schoolkinderen. De tocht wordt meestal rond mei/juni gehouden. Kinderen krijgen die dag, afhankelijk van het aantal kilometer dat is gereden, een bedrag dat bestemd is voor de school waar zij op zitten.

De stichting die het hoofdsponsorschap aangaat, is ontstaan uit een fusie tussen de SNS Bank en Bondsspaarbanken en Nutsspaarbanken. De ondertekening van het contract werd afgelopen week gedaan door Inge Bouter en de heer G. de Gruijter van de stichting. Namens de IJsclub waren voorzitter Jan Baan, penningmeester Bas Lagendijk en secretaris Arjan Maat aanwezig.

Baan zei na afloop blij te zijn met het nieuwe contract: “We zijn heel blij dat de sponsoring van de afgelopen drie jaar, wordt gecontinueerd. Het is een welkome aanvulling op ons budget!”