ALBLASSERDAM – Emine Osmanoglou- Hakioglou uit Alblasserdam houdt woensdag 16 februari voor de Historische Vereniging West-Alblasserwaard een lezing over ‘Tabaksblad en Staaldraad’. In de jaren zestig had de Nederlandse Kabelfabriek grote behoefte aan arbeiders. Omdat de Nederlandse arbeidsmarkt krap was werden er mensen geworven in het West Tracische deel van Griekenland om in de staalfabriek te komen werken. Daarom kent Alblasserdam tot op de dag van vandaag een hechte gemeenschap van West-Traciërs.

Op 19 november is er een boek uitgegeven door het Erfgoedcentrum Diep in Dordrecht waarin Emine Osmanoglou-Hakioglou- zelf een West-Tracische van de tweede generatie- op een ontroerende en meeslepende wijze de geschiedenis van deze groep schetst. Op deze avond is zij te gast bij de Historische Vereniging om te vertellen over haar boek en deze interessante periode.

De lezing wordt gehouden in de Havenzaal van de Havenkerk, Ieplaan 9 te Alblasserdam en begint om 20:00 uur.