NIEUW-LEKKERLAND – Een stuk dakbedekking van een woning aan de Marslaan in Nieuw-Lekkerland was zaterdagochtend 5 februari reden genoeg om drie brandweerwagens op pad te sturen. De bedekking was door de harde wind losgeraakt van een dakkapel en vormde daardoor een gevaar voor de omgeving. “Het stuk flapperde zo hard, dat we dachten dat het los zou raken en op een auto of fietser terecht zou komen. Om dat te voorkomen is de brandweer gebeld,” aldus een buurtbewoner.

Twee brandweermannen werden via de ladderwagen van Papendrecht naar het dak gebracht, waarna de bedekking weer op haar plaats gelegd kon worden. Om herhaling te voorkomen werden zandzakken neergelegd. De rest wordt binnenkort goed afgewerkt door een dakdekker.

Hoewel de beklimming door de brandweerlieden er vanaf de grond soms gevaarlijk uitzag, was dat het volgens de bevelvoerder allerminst. “Ze zaten met touwen aan de mand vast en ook nog eens aan de schoorsteen. Naar beneden vallen was dus bijna onmogelijk.”

De ladderauto van Papendrecht had even pech, maar het probleem kon snel worden verholpen.