NIEUW-LEKKERLAND – De brandweerpost Streefkerk is vanaf begin februari opgehouden te bestaan. De gemeente Liesveld besloot eind vorig jaar de deuren van de post te sluiten omdat het aantal vrijwilligers in Streefkerk de afgelopen jaren terugliep. Tijdens kantooruren kon niet meer worden uitgerukt wegens onvoldoende personeel. Buiten kantoortijden kon een uitruk niet worden gegarandeerd vanwege een onvolledige bezetting. Vanaf nu nemen de brandweerposten Nieuw-Lekkerland en Groot-Ammers de taken van brandweer Streefkerk over.

Het was volgens gemeente Liesveld een moeilijk besluit: “De resterende vrijwilligers waren nog altijd enthousiast en toonden als altijd nog veel inzet. Zelfs toen het besluit tot sluiting definitief was zegden de vrijwilligers toe tot het eind toe hun brandweertaak te zullen uit voeren. Dit verdient veel respect en waardering. Wij zijn hen daar zeer erkentelijk voor en heeft grote waardering voor de inzet en het enthousiasme van de brandweermensen,” aldus het bestuur.

Volgens het bestuur komt de veiligheid van de inwoners van Streefkerk niet in het geding: “Om de opkomst van de brandweer te allen tijde te garanderen waren er de afgelopen periode al binnen de brandweerorganisatie afspraken gemaakt. Zo werd direct een tweede voertuig mee gealarmeerd vanuit Nieuw-Lekkerland of Groot-Ammers. Dit blijft zo: per 1 februari valt Streefkerk ook officieel binnen hun gebied. Beide brandweerposten behoren tot het brandweerkorps De Waard.”

Op een nader tijdstip besteedt het gemeentebestuur aandacht aan het afscheid van de Streefkerkse brandweervrijwilligers.