NIEUW-LEKKERLAND – Op dinsdag 1 februari zijn twee mannen uit Nieuw-Lekkerland en een man uit Oud-Alblas aangehouden op verdenking van wildstroperij, de illegale handel in wild en wapenhandel. Op tien locaties in de Alblasserwaard en één in Zeeland werden doorzoekingen gedaan waarbij meerdere vuurwapens, munitie en geschoten wild werd aangetroffen. Daarnaast zijn twee auto’s inbeslaggenomen. 

In oktober 2010 startte het Interregionaal Milieuteam Zuid-West van de politie Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland-Zuid een onderzoek naar een groep personen die zich in wisselende samenstelling op grote schaal bezighield met wildstroperij in natuurgebieden in de provincies Zuid-Holland, Zeeland, Gelderland en Utrecht. De mannen schoten onder andere fazanten, reeën, ganzen en hazen en verkochten deze op bestelling aan particulieren. Gedurende het onderzoek bleek dat de groep zich ook bezighield met de handel in wapens.

De twee aangehouden verdachten uit Nieuw-Lekkerland zijn al eerder veroordeeld voor het illegaal doden van beschermde dieren. Twee van de drie verdachten worden vrijdag voorgeleid. Het onderzoek is nog in volle gang. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

De in beslaggenomen wapens...