ALBLASSERDAM – Kent u de quilt? Deze doorgestikte deken kent een rijke geschiedenis die terug gaat naar de Romeinse tijd. Een quiltgroep uit Alblasserdam maakt al jaren de meest bijzondere exemplaren. Van 18 januari t/m 14 februari tonen zij een selectie van hun werken in de Alblasserdamse Bibliotheek. In deze periode laten zij ook iedere dinsdagmiddag live zien hoe quilten in zijn werk gaat. 

De quilt is oorspronkelijk een doorgestikte deken van drie lagen textiel, waarvan de bovenste vaak een mooi patroon van verschillende stoffen heeft. In de 19e eeuw leerden meisjes in Amerika de techniek al op jonge leeftijd. Voor iedere speciale gelegenheid, zoals een bruiloft of een geboorte, werd een quilt gemaakt. Sinds de jaren 80 van de vorige eeuw is het quilten populair in Nederland.

De quiltgroep in Alblasserdam toont een selectie van hun quilts op de vide en in de ontmoetingsruimte van de bibliotheek. Op de dinsdagen 25 januari, 1, 8 en 15 februari is de groep ’s middags hier live aan het quilten. Tijdens deze middagen kunt u de kunst van de techniek afkijken en vragen stellen aan de ervaringsdeskundigen.