ALBLASSERDAM – De Stichting Voedselbank Alblasserdam is dringend op zoek naar een eigen ruimte van zo’n vijftig vierkante meter die goed bereikbaar is voor het laden en lossen van goederen. Eind vorig jaar werd de stichting opgericht met het doel tijdelijke noodhulp te bieden aan mensen die dat nodig hebben en het tegengaan van voedselverspilling. Binnen korte tijd groeide het aantal cliënten uit tot meer dan twintig. De stichting verwacht dat dit aantal (helaas) uit gaat groeien tot vijftig gezinnen.

Voorlopig mag de stichting de hal van de Havenkerk als uitgiftepunt gebruiken, maar dat is niet voldoende. “We zijn op zoek naar een nieuwe locatie voor het opslaan en bewaren van voedsel. Voorheen werd dit in Sliedrecht gedaan, maar dat is vanaf nu niet meer mogelijk. Zij moeten daar ook op zoek naar een andere ruimte. We zoeken een goed bereikbare ruimte van vijftig vierkante meter. Als er daarbij een mogelijkheid is om koel –en vrieskasten te plaatsen, dan zou dat natuurlijk prachtig zijn. Het zou erg jammer zijn als wij de enige voedselbank van Nederland zouden worden zonder eigen ruimte,” aldus Henk Blokland, vrijwilliger van de voedselbank.

Wie meer informatie wil over de voedselbank en de vraag om ruimte kan terecht bij Blokland via het emailadres henk.bouke@hetnet.nl  of via zijn telefoonnummer 078-6919838.