NIEUW-LEKKERLAND – De brandweermannen van Nieuw-Lekkerland hebben in samenwerking met hun collega’s uit Dordrecht er donderdagmiddag 27 januari voor gezorgd dat een kleine schoorsteenbrand in een woning aan de Roerdomp niet verder kon uitbreiden. Het vuur werd rond 13.15 uur ontdekt door de bewoner, die vervolgens de brandweer alarmeerde. Hoewel vanaf buiten geen vuur meer te zien was, bleek het afvoerkanaal, na meting met een warmtebeeldcamera, nog behoorlijk warm.

Het zekere voor het onzekere werd genomen en brandweer Dordrecht werd ingeschakeld om met een hoogwerker hulp te komen bieden. Het smeulende vuur werd vanuit de hoogwerker gedoofd door de schoorsteen te ramoneuren. Bij ramoneuren wordt gebruik gemaakt van een stalen ketting met aan het einde ijzeren plaatjes, waarmee het roet aan de binnenkant van de schoorsteen wordt losgeslagen. Hierdoor valt het brandende roet naar beneden, waar het wordt opgevangen in een emmer. De woning liep voor zover bekend geen schade op.