ALBLASSERDAM – It’s Electronics, een van de grootste elektronicaketens van Nederland, dreigt failliet te gaan. Maandagavond 24 januari kregen alle medewerkers, waaronder die van het filiaal in het Makado te horen dat zij vandaag niet hoeven te komen werken. Mensen die in Alblasserdam een bestelling hebben lopen of een product ter reparatie hebben aangeboden krijgen volgens een woordvoerder van het bedrijf persoonlijk bericht. Moederbedrijf IMpact Retail heeft uitstel van betaling aangevraagd en studeert op een doorstart. De Telegraaf meldt dat de bank alle winkels van It’s heeft voorzien van nieuwe sloten.

It’s Electronics werd ruim een eeuw geleden gesticht. In 1905 begon grondlegger Van Boxtel met het repareren van kachels en gashaarden. Enkele jaren later werd de eerste winkel geopend, met vooral lampen. Later werden daar radio’s, televisies, wasmachines en stofzuifers aan toegevoegd. Van Boxtel groeide uit tot de bekendste elektronica/witgoedketen van (vooral) Brabant. Het huidige It’s Electronics ontstond in de jaren negentig door fusies met Van Boxtel, Turksma, Kok, Wastora. Begin deze eeuw werden daar de administratie en logistiek van Modern Electronics (Radio Modern, Radio Jacobs, Guco en Valkenberg) aan toegevoegd. In 2010, bij het 100-jarig jubileum van It’s, heeft It’s nog een nieuwe huisstijl en logo gekregen.