ALBLASSERDAM – Louis Barzilay is zondag 23 januari op 74-jarige leeftijd overleden. De Alblasserdammer kreeg vorig jaar de erespeld van de gemeente Alblasserdam opgespeld. Dit werd gedaan door burgemeester Bert Blase tijdens de aftrap van het Havenfestival in Landvast. Barzilay kreeg de speld als erkenning voor zijn grote inzet voor de Alblasserdamse samenleving. De damdorper was sinds 1997 actief als bestuurslid van de Stichting Havenfestival Alblasserdam. Daarnaast heeft hij zich jarenlang ingezet als bestuurslid van de winkeliersvereniging Dam/Plantageweg en heeft hij de intocht van Sinterklaas geregeld.

Ook was hij vrijwilliger bij de hockeyclub en nam examens af voor scheidsrechters. Tot slot was Barzilay betrokken bij de verkiezingen van sportman/sportvrouw van het jaar. De gemeenteraad van Alblasserdam stond dinsdagavond 25 januari stil bij het overlijden van Barzilay. Donderdag 27 januari vindt zijn crematie plaats.