ALBLASSERDAM – Het speeltuintje in de Grondel in Alblasserdam wordt voorlopig niet vernieuwd. De Jeugdgemeenteraad oordeelde in hun vergadering van afgelopen week dat de bewoners niet genoeg hebben gedaan om de vernieuwing te bewerkstelligen. En daarom wil de JGR geen financiële steun bieden. “De buurtbewoners willen wel een leuk speeltuintje, maar doen  er te weinig voor. En als zij geen moeite willen doen, kunnen wij niet helpen,” oordeelde raadsvoorzitter Jordi van den Boogert. De andere raadsleden deelden deze mening.

Een aantal weken geleden diende een wijkbewoner een verzoek in bij de JGR  met de vraag of er financiële steun geboden kon worden om de speeltuin op te laten knappen en nieuwe toestellen te laten plaatsen.

Van den Boogert legt uit: “Ze wilden dat het speeltuintje opgeknapt zou worden, omdat het allemaal een beetje is verouderd en omdat er katten poepen in de zandbak. Maar het is behoorlijk duur om zomaar nieuwe speeltoestellen te plaatsen. Daarom hebben we gevraagd of de buurt een wijkvereniging wilde starten en zelf alvast wat geld wilde inzamelen. Zo is dat in de Lavendel ook gegaan. Daar werd bijna 7.000 euro bij elkaar gesprokkeld. Dat soort initiatieven willen wij van harte steunen, maar zoiets zie ik in de Grondel niet snel gebeuren. Vandaar dat wij niet veel voor hen kunnen beteken. Het is helaas maar waar.”