HOORNAAR – In Hoornaar is afgelopen week de nieuwe naam van de Stichting Fietswandelwandelmeerdaagse Alblasserwaard-Vijfheerenlanden bekendgemaakt. Voorzitter Sjoerd J. Veerman, tevens wethouders in Alblasserdam, onthulde de nieuwe huisstijl en logo: Stap & Trap in het Groene Hart. De slogan is bedacht door Marianne Dijkstra. Klik op lees Meer om verder te lezen.

Momenteel studeert zij International Business and Languages en heeft als onderdeel van haar studie de minor Experience & Eventmanagement gevolgd in Amsterdam. Afgelopen jaar had het bestuur aan docent Roy Grünewald van de Hogeschool van Amsterdam gevraagd om op zoek te gaan naar een slogan die de lange naam zou kunnen vervangen. Vijftig studenten gingen aan de slag. Marianne heeft volgens het bestuur de kern omschreven van wat vier dagen fietsen en drie dagen wandelen in de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden is.

Dit jaar start de fietsvierdaagse op 1 juni en het wandelfeest op 2 juni (hemelvaartsdag). De organisatie zet weer vier wandelroutes uit (15,25,30 en 40 kilometer per dag) en drie fietsroutes (30-40 en 60 kilometer). Naar verwachting zullen ruim 2.000 mensen, waaronder tientallen uit Alblasserdam, aan deze vijftiende editie deelnemen.