ALBLASSERDAM – Groep 3a en groep 3b van PCBS De Boeg uit Alblasserdam zijn vrijdagochtend 21 januari op bezoek geweest bij de brandweerkazerne. Dit alles in het kader van het thema beroepen, waarover zij tot de voorjaarsvakantie werken. Tijdens het voorleesontbijt van woensdag 19 januari waren er in beide groepen al politieagenten geweest om voor te lezen en het één en ander te vertellen over hun beroep. Vrijdag stond het beroep brandweerman/brandweervrouw centraal. Klik op Lees Meer om verder te lezen. Foto’s en tekst: Nienke van Bochove.

Eenmaal aangekomen bij de brandweerkazerne heeft brandweerman Ruud eerst wat dingen verteld, maar vooral ook gekeken wat de kinderen allemaal al wisten over de brandweer. De kinderen mochten vervolgens mee naar de garage om bij de brandweerwagen te gaan kijken. Daar werd van alles getoond en uitgelegd, waarbij de kinderen ook in de brandweerwagen mochten en wat dingen mochten uitproberen; het zwaailicht aandoen, voelen hoe zwaar iets is, de portofoon uitproberen en nog veel maar. Het was een leuk en leerzaam bezoek.