ALBLASSERDAM – De kinderen en docenten van openbare basisschool ’t Nokkenwiel locatie Maasplein hebben vrijdagmiddag 21 januari de ingebruikname van hun nieuwe gebouw gevierd. Overal in school waren leuke activiteiten georganiseerd. Zo konden de kinderen zumba-dansen, boksen, koken, sieraden maken, trommelen, fotograferen en scheikunde proefjes nemen. Tijdens het middageten werden alle kinderen getrakteerd op pannenkoeken die door een groep ouders zelf was gebakken. Klik op Lees Meer om verder te lezen en meer foto’s te bekijken.

Morgen, zaterdag 22 januari opent de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Marja van Bijsterveldt, officieel de deuren van multifunctioneel centrum aan de Rijnstraat. De conciërge van de school legt uit waarom het vrijdag ook al feest was in het nieuwe gebouw: “Zaterdag krijgen de kinderen toch wat minder aandacht. Op deze manier kunnen alle kinderen uitbundig vieren dat we in dit prachtige gebouw terecht zijn gekomen. Iedereen heeft het hier reuze naar de zin!”

Alblasserdam is met het Maasplein niet alleen een bijzonder gebouw, maar ook een gezellige ontmoetingsplaats rijker. In opdracht van woningcorporatie Woonkracht10 ontwierp de architect het gebouw als een straat met daaraan de huizen waar de deuren altijd open staan en iedereen welkom is. Mensen en voorzieningen op het gebied van zorgen, werken, wonen en leren komen hier bij elkaar. Dat maakt dat dit gebouw leeft en een echt centrum is in de wijk Kinderdijk.