ALBLASSERDAM – Het verhaal dat in Alblasserdam de ronde doet over een gewapende vrouwelijke kinderlokker die snoepjes uitdeelt, is grotendeels een indianenverhaal. Zondagmiddag 16 januari werd een groepje kinderen van basisschool ’t Nokkenwiel aangesproken door een vrouw van een jaar of veertig. De kids uit groep zeven kregen vanuit een auto snoepjes aangeboden. Niet veel later kreeg ook een ander kind snoep toegestopt. Het voorval vond plaats in de straat achter de Ontmoetingskerk aan de Blokweerweg. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Een familielid van één van de kinderen vertrouwde de situatie niet helemaal en heeft het verhaal neergelegd bij de politie. Ook Frank van Welzenis, directeur van de basisschool heeft contact gehad met de politie. Maar aanleiding om direct zorgen te maken is er volgens Van Welzenis allerminst. “De vrouw leek volgens de kinderen wel wat verward, daarom hoor ik graag als een dergelijke situatie nog een keer voor komt. Maar alle dramaverhalen die nu de ronde doen, kloppen totaal niet. Zo gaat bijvoorbeeld het verhaal dat de vrouw een pistool bij zich had en dat er kinderen gepakt zijn. Daar is echt niets van waar.”

Mensen die zondagmiddag ook iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Blokweerweg/ de Spil, kunnen zich melden bij de school of bij de politie.

Fama crescit eundo…