PAPENDRECHT – Bij een eenzijdig ongeval op de Burgemeester Keijzerweg tussen Papendrecht en Alblasserdam is woensdagavond 19 januari een 24-jarige man uit Zwijndrecht gewond geraakt. Het ongeval, waarbij de auto zeer zwaar beschadigd raakte, gebeurde rond 23.10 uur toen de man slipte. Een agent legt uit: “In de weg zit een kleine verhoging, waarschijnlijk kwam de man daardoor los van de grond. Eenmaal op de grond, begon de auto te glijden. Vermoedelijk heeft hij daarna een paal geraakt, is gaan tollen en heeft vervolgens met de andere kant van zijn auto een lantaarnpaal omver gereden.” Klik op Lees Meer om verder te lezen en meer foto’s te bekijken.

Na het ongeval was de ravage enorm. De auto was totaal verwrongen, een lantaarnpaal lag afgebroken op het fietspad, de uitlaat van de wagen lag enkele meters verderop en de automobilist lag gewond in zijn voertuig.

Omdat het er in eerste instantie op leek dat het slachtoffer vrij geknipt moest worden, werd naast de politie en ambulance ook de brandweer gealarmeerd. Eenmaal ter plaatse bleek dit niet nodig en werd de man direct door het ambulancepersoneel meegenomen naar het ziekenhuis in Dordrecht.

Thuis
Het slachtoffer heeft inmiddels persoonlijk laten weten weer uit het ziekenhuis te zijn. “Ik ben helemaal nagekeken en ik heb alleen een haarscheurtje in mijn heup. Verder was alles goed. Inmiddels zit ik thuis op de bank. In het ziekenhuis verwachten ze dat ik over vier weken mijn werk als buschauffeur weer kan uitvoeren. Ik ben er dus, als je de schade ziet, erg goed van af gekomen!”

80/90
Wat betreft de oorzaak van het ongeval heeft de jongeman dezelfde theorie als de politieagent. De Zwijndrechtenaar reed naar eigen inschatting tachtig à negentig kilometer per uur.