ALBLASSERDAM – De vrouw die zaterdag 15 januari zwaargewond raakte bij een woningbrand in de Rijnstraat in Alblasserdam leeft, maar is er nog wel slecht aan toe. Dat laat de moeder van het slachtoffer via deze site weten. “Als moeder van Lilien wil ik alle mensen die meeleven bedanken. Lilien wordt in slaap gehouden in het ziekenhuis om te genezen. Ze heeft uitwendig en inwendig brandwonden en veel roet ingeademd. We hopen dat ze er weer bovenop komt.” Klik op Lees Meer om verder te lezen.

De moeder van het slachtoffer roept mensen in het algemeen, maar vooral de mensen die soms wat ongenuanceerd uit de hoek kwamen met een reactie, op om voor haar dochter te bidden. “Aan alle klagers wil ik vragen, laten we allemaal één minuut voor de genezing van Lilien bidden.”

De brand ontstond 15 januari voor zover bekend in de wasdroger. De woning werd door de uitslaande vlammen voor een groot deel verwoest. Diverse brandweerkorpsen uit de omgeving werden gealarmeerd om de brand te bestrijden. Vanwege de ernst van de situatie werd ook een traumahelikopter gealarmeerd. Het slachtoffer is eerst naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht en is daarna overgebracht naar een ziekenhuis in Antwerpen.