ALBLASSERDAM – Tientallen kinderen hebben woensdag 19 januari meegedaan met een wedstrijd sneeuwpoppen maken op het Raadhuisplein in Alblasserdam. De actie ging uit van de nieuwe woningcorporatie Woonkracht10, het voormalige Westwaard Wonen. Al vroeg in de ochtend werd met stikstof ruim 25 kuub sneeuw aangemaakt. Rond 14.00 uur hadden tientallen kinderen zich verzameld om een eigen sneeuwpop te bouwen. Gewapend met de gratis uitgedeelde accessoires als wortels, bezems en hoedjes en aangemoedigd door de meegekomen ouders, opa’s en oma’s werd de wedstrijd gestart. Klik op Lees Meer om verder te lezen en meer foto’s te bekijken.

Hoewel het na een uur hard werken behoorlijk stevig begon te regenen, werd er stug doorgewerkt aan de kunstwerken. Rond 16.00 waren alle sneeuwpoppen af en koos de jury de drie mooiste poppen uit. De eerste prijs ging naar Chanel, Kylian en Lynn. Zij wonnen samen een cadeaubon van honderd euro, die zij konden besteden bij Intertoys. De tweede en derde prijs gingen naar familie Lubben en Arno, Jelle en Annette. Per groep ontvingen zij een waardebon van vijftig euro, te besteden bij de eerder genoemde speelgoedwinkel.

Ook huurders die niet zo van sneeuwpoppen maken en van de kou houden, waren van harte welkom. Woonkracht10 zorgde voor een verwarmd terras en er werd getrakteerd op koffie en iets lekkers. Het terras, bij het Raadhuisplein, bood goed zicht op de sneeuwpret.

De foto’s zijn gemaakt door Pieter van den Berg uit Papendrecht en Peter Stam.