ALBLASSERDAM – Op zaterdag 22 januari is er in de Grote Kerk van Alblasserdam een bijzonder orgelevenement. Op deze orgeldag presenteert Mixtuur Orgels uit Nieuwegein verschillende Hauptwerkorgelsk. De inloopconcerten ’s middags in de kerk worden gegeven op de Mixtuur-Consolo. Adriaan Arkeraats, hoofdorganist van de kerk, bespeelt het Mixtuur-orgel om 14.00 uur. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Jan Peter Teeuw & Marien Stouten brengen om 15.30 uur samen een (vierhandige)bespeling ten gehore. Tussen deze inloopconcerten door is er ook gelegenheid om voor het publiek dit orgel te bespelen. Tevens is er in het verenigingsgebouw naast de kerk de mogelijkheid om een ander Mixtuur Hauptwerk-orgel te bespelen.

Romantiek en Barrok
Tussen 13.00 uur en 16.30 is er een cd-ruilbeurs. ’s Avonds om acht uur geven Marco den Toom en Chiel Jan van Hofwegen een slotconcert op het Mixtuur-orgel in de Grote Kerk. Marco den Toom zal als rasechte romanticus het orgel bespelen met werken uit de Franse romantiek en de Hollandse school. Chiel Jan van Hofwegen zal juist het orgel van zijn barokke en moderne kant laten horen. Ontmoet in dit ene concert alle uitersten!

De inloopconcerten zijn gratis. De entree voor het avondconcert bedraagt € 10,00 (kinderen tot 12 jaar gratis) inclusief de GRATIS nieuwe Mixtuur-CD “Virtual Interpretation” gespeeld door Marco den Toom. Bezoekers van de cd-ruilbeurs betalen € 7,50 entree. De opbrengst van deze dag is uiteraard bestemd voor de restauratie en uitbreiding van het orgel in de bovengenoemde kerk. De commissie wijst er op dat er rondom de kerk diverse leuke eetgelegenheden zijn.

CD-ruilbeurs op de Hauptwerk-orgeldag in Alblasserdam
Heeft u ook zoveel (orgel)cd’s in uw verzameling die u niet of  nauwelijks meer luistert, omdat uw (muzikale) smaak is veranderd? Neem nu uw kans tijdens de cd-ruilbeurs om deze cd’s te ruilen of te verkopen  met en aan elkaar. Op de beurs zijn ook nieuwe cd’s te koop. Landgoed Gerianna (importeur  van o.a. MDG, Aeolus en IFO) en Animato Music Productions presenteren hun cd’s aan u. Tevens vindt u hier nog veel LBCD-productions-cd’s  (Lindenberg), waaronder Bram Beekman, Klaas Bolt, Van Putten enz. Tevens zal op deze dag Mixtuur Orgels verschillende Hauptwerk-orgels presenteren. De entree van de ruilbeurs bedraagt € 10,- inclusief een bakje koffie en iets lekkers daarbij.