ALBLASSERDAM – De dames van serviceclub Ladies’ Circle 35 Alblasserwaard hebben afgelopen zaterdag 15 januari de kaplaarzen aangetrokken om de heren van Knotploeg Alblas te helpen met het knotten van een groot aantal wilgen in de buurt van Meerkerk. Op deze manier helpen de dames mee aan het behoud van de natuur in de Alblasserwaard. Het is volgens Knotploeg Alblas belangrijk dat de knotwilgen behouden blijven, omdat dit ook een belangrijke plek is voor een aantal dieren. Er huizen namelijk verschillende soorten vogels in de wilgen. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Samen met Knotploeg Alblas is zaterdag hard gewerkt met veel vrijwilligers. Er is gezaagd, gesjouwd, gesleept en heel veel heen en weer gelopen met tussendoor een koffiepauze (mét appeltaart). Om 12.00 uur, en 207 wilgen later, zat het werk er op en kon iedereen genieten van heerlijke snert. De dames gingen nog met een extra tevreden gevoel naar huis. De knotploeg wist hen te melden dat het knotten van meer dan tweehonderd wilgen op een ochtend een record was. Een geslaagde ‘handen uit de mouwen-actie’ dus.

Foto: Margriet van de Velde.