ALBLASSERDAM – Wiekslag heeft zaterdag deelgenomen aan de E.ON Nationale zwemcompetitie deel drie in thuiszwembad de Blokweer in Alblasserdam. In deze verenigingscompetitie zwemt Wiekslag in de landelijke C-afdeling. Wiekslag stond na twee wedstrijden bovenaan en deed er zaterdag alles aan om deze plaats te behouden. Dat bleek ook wel deze wedstrijd. Alle zwemmers toonden een ongekende inzet en vormden tezamen een sterk collectief. Klik op Lees Meer om verder te lezen. Verslag geschreven door Tenny Kortleve.

Nieuwe trainer Leen van de Plaat heeft het beste uit zijn zwemmers gehaald, wat zich vertaalde in wel 57 persoonlijke records. De wedstrijd begon gelijk goed met een nieuw clubrecord op de 4×200 vrije slag estafette voor de dames Dian Kortleve, Kiki Klerks, Naomi Julicher en Tanja van Essen en een nieuw pr voor startzwemster Dian.

Er werden pr’s van meer dan 10 sec gezwommen door Sanne Fiole op de 100 m rugslag, David Kroon op de 200m wisselslag, Johnno Peters op de 200 wisselslag die tevens goed was voor een nieuw clubrecord voor jongens onder 16 jaar en door Ryan de Laat op de 100m schoolslag.

Stevige pr’s waren er voor Elisa Sieben op de 100m vrij, Kimberley Westra op de 100m rug en Mandy Wander, Patrick van Rikxoort en Jorrit de Vries op de 100 m school.

De tijd van 1.25.54 op de 100m school van Cheyenne Visser was goed voor een limiet voor de NJK lange baan. Met 5663.59 punten ziet het er naar uit dat de missie is geslaagd.