ALBLASSERDAM –  De wereldberoemde Amerikaanse filmregisseur Steven Spielberg heeft in Alblasserdam een nieuwe boot gekocht ter waarde van maar liefst 150 miljoen euro. Dat meldt de Telegraaf donderdag 13 januari op haar website. Volgens de krant hebben ingewijden laten weten dat Spielberg zijn 86 meterlange jacht (de Y706) persoonlijk in Alblasserdam heeft opgehaald en dat de feitelijke overdracht op volle zee, in het bijzijn van een notaris, plaatsvond. Dit wordt door andere werknemers echter stellig ontkend. “Spielberg is hier absoluut niet geweest. Het feestje dat al weken geleden werd gevierd, omdat de ‘Seven Seas’ werd opgeleverd, werd druk bezocht maar de regisseur zelf was niet aanwezig. Ook voor een boot ophalen heeft hij zijn mannetje lopen,” zo laat iemand aan deze site weten. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Het luxe miljoenenjacht gaat varen onder de vlag van de Kaaiman Eilanden. De Telegraaf wist te melden dat mensen die het jacht voor de oplevering hebben bezocht, de hoge kwaliteit, de afwerking en technische snufjes roemen.

Het schip beschikt over een privéhelikopterdek in de vorm van de bodem van een van de twee zwembaden aan boord. Wanneer een helikopter nadert, loopt het zwembad leeg, schuift de bodem naar boven en zo ontstaat een platform om te landen. Verder beschikt het schip over een ‘droge’ bioscoop en een ‘natte’, zodat Spielberg films kan kijken terwijl hij zwemt. Het schip biedt ruimte aan twaalf gasten en 26 bemanningsleden. De prijs om het schip te huren bedraagt één miljoen euro per week.