ALBLASSERDAM – Afgelopen zaterdag hebben de zwemmers van Wiekslag deelgenomen aan de ZRO competitie deel drie in poule A; de hoogste klasse van kring Rotterdam en omstreken. De wedstrijden vonden plaats in het vijftigmeterbad van de Sportboulevard in Dordrecht. Er werden in het totaal 37 persoonlijke records gezwommen en elf mensen haalden een medaille binnen. Toch was dit alles niet genoeg, want de club zakte van een vierde naar vijfde plaats in het klassement. Klik op Lees Meer om verder te lezen. Tekst: Tenny Kortleve.

Robbert Donk zwom op de 50m schoolslag een nieuw clubrecord in een tijd van 31.25 sec en eiste daarmee een tweede plaats op. Een zware 100 m vlinderslag stond op het programma. Ruben van Erk, Mike Kouwenhoven, Cheyenne Visser en Rens Julicher slaagden erin om meer dan 10 sec van hun beste tijd te zwemmen.Jorrit de Vreis verbeterde zijn 50 m  vlinderslag met maar liefst 7.8 sec en tikte aan in 52.96 sec.

Goud was er voor Dian Kortleve op de 50m rugslag,  voor Romy de Laat op de 50 m vlinderslag en 100m rugslag, voor Mike Kouwenhoven op de 100m rugslag, voor Robbert Donk  en Tanja van Essen op de 100 m vrije slag.  Kiki Klerks , Robbert Donk en Mike Kouwenhoven waren goed voor zilver op de 50 rugslag, 50m school en 100m vlinderslag en brons was er voor Cheyenne Visser en Daphne Scheurwater op de 100 m rugslag en 100m vlinderslag. Ondanks de vele PR’s en 11 medailles slaagde Wiekslag er niet in om zich  op de vierde plaats in het klassement te handhaven en zakte een plaatsje in de rangschikking.