ALBLASSERDAM – Youth Alpha Alblasserdam heeft afgelopen week huis-aan-huis koeken met een warme drank gratis aangeboden. De actie was bedoeld als een uiting van naastenliefde. De reacties van mensen waren erg verschillend. Gabrielle en Jessica, twee van de deelnemers, vertellen: “We kwamen een aantal vuilnismannen tegen. Dit bleken vrijwilligers van de korfbalclub te zijn. Toen we ze een koekje en warme chocomelk aanboden, boden ze ons gelijk een gratis biertje aan bij de korfbal.” Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Tim van Dijl van Youth Alpha Alblasserdam vertelt: “Jezus heeft ons geleerd om van onze medemens te houden. Wij geloven dat God Zelf in een mensenlichaam stapte, dat Hij als mens allemaal goede dingen deed voor andere mensen en dat Hij uiteindelijk aan een kruis stierf… terwijl wij die straf eigenlijk verdienden. Dankzij het voorbeeld van Jezus’ liefde hebben wij deze actie gedaan.”

De koeken werden gesponsord door Bakkerij Prins uit Alblasserdam.

Youth Alpha is een basiscursus over het Christelijk geloof, bedoeld voor jongeren vanaf 15 jaar. Meer informatie over de cursus is te vinden op www.praisevalley.nl.