ALBLASSERDAM – Een grote bloempot ter waarde van enkele honderden euro’s is afgelopen weekeinde door vandalen omver geworpen. De pot, eigendom van Van der Vlist Interieur aan de Plantageweg in Alblasserdam is vermoedelijk door een grote groep mensen omgegooid. Een medewerkster van het bedrijf vertelt: “De pot is loodzwaar en onderin zat veel gewicht. Zoiets gooi je niet met twee, drie man omver. Wij hebben het vermoeden dat de vernielingen zijn gedaan door een groep ‘dronkemanslui’.” Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Hoeveel de exacte schade is, is bij het bedrijf nog niet bekend: “In ieder geval is er lakschade en ik weet dat de planten die in de bak zaten ook niet goedkoop waren. Om herhaling te voorkomen, gaan we binnenkort de pot verankeren aan de grond.” Het bedrijf overweegt aangifte te doen bij de politie. Mogelijke getuigen van de vernieling kunnen zich bij het bedrijf melden. Vermoedelijk gebeurde het incident in de nacht van zaterdag op zondag 9 januari.