ALBLASSERDAM – De politie heeft vrijdagmiddag 7 januari een alcoholcontrole gehouden op de parkeerplaats bij Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam. Rond etenstijd werden zo’n 150 verkeersdeelnemers aan de kant gezet om te blazen. In razendsnel tempo werden de controles uitgevoerd. Één automobilist had te veel op en moest mee naar het bureau om daar een exactere meting te ondergaan. Een aantal mensen reageerde verbaasd op de controle. “Waarom op dit tijdstip? Wie begint er nu ’s middags al met drinken?,” waren twee veelgestelde vragen. Maar volgens de politie is het helemaal niet zo vreemd als het lijkt. Klik op Lees Meer om verder te lezen en meer foto’s te bekijken.

“De controle valt binnen ons project om alcohol aan te pakken. Op deze manier willen we mensen attenderen dat de controles altijd plaats kunnen vinden. Het gebeurt namelijk regelmatig dat op vrijdagmiddag ter afsluiting van de week alcohol wordt genuttigd. Vandaar dat we ook op dit tijdstip controleren,” aldus een agent.

Het is nog onbekend wat voor straf de aangehouden automobilist krijgt. Mogelijk wordt dit bericht later aangevuld.