ALBLASSERDAM – Uit de voorlopige resultaten van de luchtmetingen van het RIVM en de milieu-ongevallendienst is gebleken dat er geen verontrustende concentraties van benzeen, tolueen, enthylbenzeen en koolwaterstoffen zijn verspreid na de brand bij een chemisch bedrijf in Moerdijk. Ook is er op dit moment (20.00 uur) geen aanwijzing dat dioxines zijn gevormd of verspreid. Let wel op: dit zijn voorlopige resultaten. Dat meldt de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid. Wanneer roet in de omgeving visueel waarneembaar is, wordt aangeraden geen groente uit eigen tuin te consumeren, kleine kinderen liever even niet buiten te laten spelen, vee binnen te houden en goed voeten te vegen om roet niet naar binnen te lopen. Tot nog toe zijn er vanuit Alblasserdam geen meldingen van roetdeeltjes gedaan. Dit houdt in dat er in principe geen gevaar is voor de gezondheid in het Damdorp. Mocht deze situatie alsnog wijzigen, wordt een nieuw bericht geplaatst.