ALBLASSERDAM – In de nacht van woensdag op donderdag 6 januari heeft de politie op de Troelstrastraat twee verdachten van autokraak aangehouden. Omstreeks 04.00 uur meldde een getuige dat er een ruit van een geparkeerde auto was ingeslagen waarna twee mannen wegrenden. Direct werd een uitgebreid onderzoek gestart, in de omgeving van de ingebroken auto werden twee mannen aangetroffen. Eén van hen wilde nog ontkomen door weg te rennen maar de agenten konden hem alsnog te pakken krijgen op de Lavendel. Het betreffen twee Litouwers van 20 en 24 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

 In de kleding van één van de mannen werd een navigatiesysteem gevonden, het overige aan buit kwam naar voren uit onderzoek in de omgeving waarbij een tas met inhoud werd aangetroffen. Uit het opengebroken voertuig ontbreken een navigatiesysteem en een gereedschapskist uit de auto. Hiervan heeft de eigenaar aangifte gedaan. Inmiddels is bekend dat er nog twee auto-inbraken zijn gepleegd. Mogelijk zijn er nog meer mensen die hiervan de dupe zijn, de politie vraagt hen hiervan aangifte te doen.