ALBLASSERDAM – Bert Blase, burgemeester van Alblasserdam, presenteert vandaag, 5 januari in café-Brasserie Dudok in Den Haag zijn nieuwe boek ‘In Statu Nascendi’. Het eerste exemplaar wordt door goochelaar-burgemeester Herman Jonker (van Hendrik-Ido-Ambacht) tevoorschijn worden getoverd. Daarna zal schrijver-burgemeester Bert Blase het verhaal kort toelichten en het eerste exemplaar uitreiken aan musicus-burgemeester Bernt Schneiders. Blase krijgt met zijn multimediale belevingsroman veel media-aandacht. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Zo was de PvdA-burgemeester tot twee keer toe op Radio1 te horen en publiceerde het AD een uitgebreid verhaal over het nieuwe boek. Ook RTV Rijnmond, de Telegraaf, het Haarlems Dagblad, het Eindhovens Dagblad en het tijdschrift Ypsilon besteden binnenkort aandacht aan de roman.

In Statu Nascendi (in staat van wording) is voor meer dan de helft autobiografisch. Broer Chris raakt door drugsgebruik in geestelijke problemen en belandt in een inrichting. Met Bernard gaat het veel beter. De liefde voert hem naar Frankrijk, waar hij een succesvol bedrijf start en de Franse jeugd enthousiast krijgt met vernieuwende ideeën. Hoe kunnen de levens van de twee broers zo verschillend zijn? Is het een brute speling van het lot? Of ligt de oorzaak in het bizarre geheim van hun ouders, dat zich in de loop van hun leven ontvouwt?

In Statu Nascendi verschijnt bij uitgeverij Publièra Publishers als ‘belevingsboek’ in een papieren en digitale versie, geschikt voor ipad- en e-reader. De roman bevat links naar (YouTube)filmpjes van plaatsen, personen, muziek en gebeurtenissen die er een rol in spelen. Daardoor komt het verhaal via alle zintuigen bij de lezer binnen. De auteur en zijn publiek wisselen via een website en Twitter-account met elkaar van gedachten. Een deel van het boek is al op internet te lezen. Volgens de NOS wordt met de site http://www.instatunascendi.nl/ binnen bereik het lezen in 3D.

Schrijver-burgemeester Bert Blase beschrijft het leven onverbloemd en waar nodig rauw. Maar hij toont ook een bijna tedere compassie en lichtvoetigheid. In Statu Nascendi is een verhaal over leven zonder vanzelfsprekendheden en – zoals in veel families – het wegvallen van houvast. Maar het is ook een pleidooi voor veerkracht, fantasie en onbevangenheid. Want alles is – getuige de titel – in een voortdurende staat van wording.

Publièra Publishers is een jonge multimediale Haarlemse uitgeverij, en verlegt de grenzen van papier naar internet, mobiel en evenementen. Sinds 2009 met magazines als Maison en France en En Route. Nu ook met een eerste innovatieve belevingsroman. ‘Want er kan zoveel meer, ook met een roman’ aldus Michiel Bom, directeur/uitgever van Publièra Publishers. Surf naar www.instatunascendi.nl of twitter met de auteur @BertBlase.

Zaterdag 8 januari is de burgemeester in de bibliotheek van Alblasserdam. Van 11.00 tot 13.00 uur is hij daar aanwezig om zijn nieuwste roman te signeren en een deel voor te dragen.

05-01 Burgemeester Alblasserdam schrijft roman by rtvrijnmond