ALBLASSERDAM – Minister Marja van Bijsterveldt  (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) komt zaterdag 22 januari naar Alblasserdam om het Multifunctioneel Centrum Maasplein aan de Rijnstraat officieel te openen. Dat meldt De Klaroen op haar website. Het Maasplein is een nieuw gebouw van twee verdiepingen waar verschillende organisaties zijn gehuisvest. Op de bovenste verdieping is basisschool ’t Nokkenwiel te vinden. Verder is er onder andere in het gebouw de kinderopvang Wasko en worden er ruimtes gehuurd door Syndion, Rivas, Waardeburgh de Grote Rivieren. De medewerkers van Drechtwerk zorgen voor de exploitatie van het gebouw. Na een korte speech van burgemeester Bert Blase opent de minister om 11.15 uur het gebouw. Onlangs werd het MFC al onofficieel geopend door wethouder Ad Cardon. (zie foto)