ALBLASSERDAM – Het gevaar van de rookwolk, veroorzaakt door een grote brand bij een chemisch bedrijf in Moerdijk, lijkt in Alblasserdam enigszins geweken. Rond 19.45 uur werd besloten dat alle inwoners van de Alblasserwaard hun ramen en deuren dicht moesten houden, maar om 20.15 uur werd besloten dat dit alleen nog geldt voor inwoners van Strijen, Strijensas, Mookhoek en de zuidelijkste punt van Dordrecht. Dat heeft burgemeester Brok van Dordrecht zojuist bekend gemaakt. Mocht het gevaar terugkeren, wordt een nieuw bericht op deze website geplaatst. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Volgens de burgemeester van Moerdijk zijn er bij de brand geen gevaarlijke stoffen gemeten. Maar of dat ook betekent dat er niets gevaarlijks is vrijgekomen, kan de burgemeester niet zeggen. Uit voorzorg moet iedereen dus ramen en deuren gesloten houden. Daarom gingen op verschillende plekken de afgelopen uren de sirenes af en verstuurde de politie Zuid-Holland-Zuid een SMS-alert. Daarmee kregen inwoners van het gebied een waarschuwing op hun mobiele telefoon dat ze alles dicht moeten houden.