ALBLASSERDAM – De politie blijft waarschuwen voor mensen die middels een babbeltruc de woning van vooral ouderen proberen binnen te komen. Gisteren ontving de wijkagent opnieuw een melding dat vorige week donderdag twee vrouwen een woning aan de Plantageweg binnenkwamen doordat zij autopech als smoes gebruikten. De twee, tussen de 18 en 40 jaar, mogelijk moeder en dochter, lichtgetint en zwart haar tot op de schouders, vroegen om een telefoonboek. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

 De 84-jarige bewoonster zag dat de vrouwen voor het raam zwaaiden, opende de deur waarna de vrouwen de woning inkwamen. In de woning was ook haar 88-jarige man aanwezig. Dit hadden de indringers waarschijnlijk niet verwacht want ze maakten zich al snel uit de voeten nadat de man vroeg waarom ze niet de ANWB hadden gebeld. De politie krijgt in de regio zo nu en dan vergelijkbare meldingen binnen en waarschuwt vooral ouderen hier niet in te trappen.