ALBLASSERDAM – Een woning aan de Frans Halslaan in Alblasserdam is in de nacht van donderdag op vrijdag 31 december voor een groot deel in vlammen op gegaan. De uitslaande brand, in het huis van een Irakees gezin, ontstond even voor half drie en werd door de bewoners zelf ontdekt. Net voordat de brandweer arriveerde dacht de vader van het gezin dat er nog een kind in de brandende woning was. Één van de buurtbewoners kon met gepast geweld verhinderen dat de radeloze vader in de vlammenzee zou verdwijnen. Niet veel later bleek dat het kind al bij de overburen was. Klik op Lees Meer om verder te lezen en meer foto’s te bekijken.

Doordat de Alblasserdamse brandweer snel ter plaatse was en er direct actie werd ondernomen, kon uitbreiding van het vuur, dat vermoedelijk in de woonkamer is ontstaan, worden voorkomen. Wel werd heel de benedenverdieping verwoest en liep de bovenverdieping flinke roet –en  waterschade op. De naastgelegenwoningen bleven gespaard.

Drie van de vijf gezinsleden zijn met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht. Over hun toestand is op dit moment nog niets bekend. Zodra daar meer informatie over beschikbaar is, wordt dit bericht bijgewerkt.