ALBLASSERDAM – Politie en brandweer zijn Oudejaarsavond meer dan een half uur bezig geweest met het opzij zetten van een bestelbus in de Groen van Prinstererstraat in Alblasserdam. Rond 19.15 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een buitenbrand langs het Boerenpad, maar de doorgang naar dit fietspad werd belemmerd door een wildparkeerder, die vermoedelijk ergens op bezoek was bij familie elders in de wijk. Hierdoor moest de brandweer honderden meters omrijden om alsnog bij de plaats van bestemming aan te komen. De melding viel mee, maar omdat het omrijden met een belangrijkere melding fataal kan zijn, werd de politie ingeschakeld. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Nadat de politie eenmaal was gearriveerd, werd eerst geprobeerd de eigenaar te traceren, maar dit bleek een onmogelijke klus, omdat de persoon waarschijnlijk bij iemand op bezoek was in de wijk. Een agent besloot na de zoektocht, om de autodeur via een speciale (niet nader te noemen) techniek te openen. Dit lukte na diverse pogingen, waardoor de bus van de handrem gehaald kon worden en door een handvol brandweermannen het gras in geduwd kon worden. Om de eigenaar duidelijk te maken dat hij/zij dit de volgende keer niet meer mag doen, heeft de politie een briefje in de bestelbus achtergelaten.